Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Slovensko

STU podpísala memorandum s indonézskym Institutom Teknologi PLN

Strojnícka fakulta STU v Bratislave, foto z archívu. Foto: STU

Rektor STU Oliver Moravčík vyzdvihol najmä potenciál výmeny študentov a pedagógov, ktorý z memoranda vyplýva.

Bratislava 1. apríla (TASR) - Slovenská technická univerzita (STU) v Bratislave rozšírila okruh svojich medzinárodných partnerov. Memorandum o spolupráci s Institutom Teknologi PLN z indonézskej Jakarty podpísali obaja rektori - Oliver Moravčík a Iwa Garniwa Mulyana K. Informuje o tom STU na svojom webe.

Strany sa v memorande dohodli na akademickej a vedecko-výskumnej spolupráci a výmene študentov a pedagógov z oboch inštitúcií. Memorandum definuje potenciálne oblasti spolupráce obidvoch škôl, a to výmenu informácií, poznatkov a materiálov, spoločný výskum, medzinárodné konferencie, výmenu študentov a lektorov, rozvoj vzdelávacích a komunitných služieb a ostatné súvisiace oblasti podľa vzájomnej dohody v budúcnosti.

Rektor STU Oliver Moravčík pozval rektora indonézskeho inštitútu na návštevu hneď, ako to bude možné. Vyzdvihol najmä potenciál výmeny študentov a pedagógov, ktorý z memoranda vyplýva. "Mobility sú pre mladých ľudí veľmi dôležité, vďaka nim majú možnosť spoznať iné krajiny a kultúry," povedal Moravčík.

Dohoda platí tri roky, následne sa môže predĺžiť.