Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

STU v Bratislave plánuje pokračovať v rekonštrukcii internátov

Na snímke budova Fakulty informatiky a informačných technológií (FIIT) STU v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

STU poznamenala, že na univerzite dochádza k zmierňovaniu karanténnych a izolačných opatrení podobne, ako je to aj na úrovni štátu.

Bratislava 18. mája (TASR) – Slovenská technická univerzita (STU) v Bratislave plánuje aj napriek nepriaznivej situácii v súvislosti s koronakrízou pokračovať v plánovanej rekonštrukcii internátov. Informuje o tom univerzita na svojom webe.

"Práca je pripravená a finančné zdroje tiež. Investície za viac než dva milióny eur prinesú v tomto roku ďalším stovkám našich študentov a študentiek vyšší sociálny štandard bývania, ktorý bude pripomínať viac hotel, než klasický internát," tvrdí STU. Univerzita doplnila, že postupne začínajú práce na oprave fasády na Študentskom domove Dobrovičova a na Mladej garde. Pokračujú tiež rekonštrukcie izieb na Mladosti v Mlynskej doline.

STU poznamenala, že na univerzite dochádza k zmierňovaniu karanténnych a izolačných opatrení podobne, ako je to aj na úrovni štátu. Postupne sa otvárajú laboratóriá a obnovuje sa výskumná činnosť. Od konca apríla je otvorené aj Centrum akademického športu v areáli Mladej gardy. Podľa jeho riaditeľa Alexandra Gejmovského obdobie v karanténe využili na rôzne dokončovacie práce. "Všetko je pripravené a športoviská máme v perfektnom stave. Opäť môžeme slúžiť študentom, zamestnancom STU, aj širokej verejnosti," uviedol. Od mája došlo na univerzite aj k uvoľneniu opatrení týkajúcich sa prítomnosti zamestnancov na pracoviskách.