Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

STU v Bratislave začne nový rok v rozpočtovom provizóriu

Na archívnej snímke nápis na budove, v ktorej sídli Rektorát Slovenskej technickej univerzity. Foto: TASR Jaroslav Novák

Rozpočtové provizórium bude znamenať hospodárenie univerzity a jej súčastí na úrovni mesačných limitov vo výške 90 % rozpočtu na rok 2021.

Bratislava 21. decembra (TASR) - Slovenská technická univerzita (STU) v Bratislave vstúpi do nového roku v rozpočtovom provizóriu. Dôvodom je, že doteraz vedenie univerzity nepozná výšku pridelenej dotácie, dokonca ani pravidlá rozdelenia štátnej dotácie slovenským univerzitám na kalendárny rok 2022. Informuje o tom STU na svojom webe.

"Potom, keď vlani dodalo ministerstvo školstva potrebné údaje až začiatkom posledného mesiaca v roku, tento rok ich univerzita nepozná ani 21. decembra," uvádza sa na webe univerzity. Rektor STU Oliver Moravčík upozorňuje, že vzhľadom na túto skutočnosť nemá inú možnosť, ako začať rok 2022 na STU s rozpočtovým provizóriom.

"Nie je to šťastný krok. Žiaľ, inú možnosť nemáme. V každom prípade, rozpočtové provizórium nedáva činnosti univerzity stabilitu a neumožňuje plánovať žiadne rozvojové projekty," upozornil Moravčík. O rozpočtovom provizóriu rozhodlo vedenie univerzity a kolégium rektora na svojich decembrových zasadnutiach.

Rozpočtové provizórium bude znamenať hospodárenie univerzity a jej súčastí na úrovni mesačných limitov vo výške 90 % rozpočtu na rok 2021.

"Rozpis štátnych dotácií pre vysoké školy na rok 2022 sa finalizuje a zverejnený bude v najbližšej dobe," uviedol pre TASR odbor komunikácie a marketingu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.