Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Slovenské mladé mozgy reprezentovali Slovensko v Tanzánii

Na snímke traja úspešní študenti medicíny - Marián Sedlák, Dominik Kobák a Timea Kónyová. Snímku zverejnila na svojom Facebooku Univerzita Pavla Jozefa Šafárika. Foto: Facebook Univerzita Pavla Jozefa Šafárika

Dominik Kobák, Marián Sedlák a Timea Kónyová v Arushe zastupovali Slovenskú asociáciu študentov medicíny (SloMSA) a prezentovali aj svoju fakultu.

Košice 28. augusta (TASR/Teraz.sk) - Traja študenti Lekárskej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (LF UPJŠ) v Košiciach reprezentovali v uplynulých dňoch Slovensko na Valnom zhromaždení Medzinárodnej federácie asociácií študentov medicíny (IFMSA) v Tanzánii. Dominik Kobák, Marián Sedlák a Timea Kónyová v Arushe zastupovali Slovenskú asociáciu študentov medicíny (SloMSA) a prezentovali aj svoju fakultu.

"Účasť na zhromaždení bola jedinečnou skúsenosťou a znamenala pre mňa obrovské množstvo motivácie a inšpirácie, ako ešte viac zlepšiť dianie nielen v Slovenskej asociácii študentov medicíny, ale aj na úrovni lokálnej, teda v našom Spolku medikov mesta Košice. Účastníkmi podujatia bola približne tisícka študentov z celého sveta," povedal vedúci slovenskej delegácie, študent LF UPJŠ a prezident Slovenskej asociácie študentov medicíny Kobák.

Podľa hovorkyne LF UPJŠ Jaroslavy Oravcovej súčasťou jeho prípravy na zhromaždenie bolo štúdium rôznych podkladov, príprava propagačných predmetov a splnenie podmienok na získanie volebného práva na valnom zhromaždení.

"Súčasťou môjho programu boli aj tzv. Contracts Fair zamerané na dohadovanie výmenných klinických a výskumných stáží, na ktorých sa majú možnosť zúčastniť aj slovenskí študenti medicíny. Partnerské krajiny závisia aj od nami pripravenej prezentácie Slovenska a našej lekárskej fakulty, preto sme sa snažili pripraviť poster čo najatraktívnejší," doplnil Kobák.

Valnému zhromaždeniu predchádzalo tzv. pre-GA, v rámci ktorého absolvoval päťdňový tréning potrebný na získanie certifikátu trénera "Soft Skills" zameraný na získanie zručností vo vedení, časovom manažmente a komunikácii. Následne na samotnom valnom zhromaždení IFMSA musel pripraviť a facilitovať dva tréningy aj v rámci konferencie, hodinový tréning počas pre-GA na tému "Motivation" a dvojhodinový tréning pre účastníkov samotného GA na tému "Activity Management", na ktorom sa zúčastnilo 26 študentov z celého sveta.

"Vďaka získanému certifikátu môže vykonávať tréningy Soft Skills aj na LF UPJŠ a prispieť tak k osobnému rozvoju študentov fakulty," dodala Oravcová.