Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Poznáme témy slohov pre maturantov. Ktorú by ste si vybrali vy?

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Na maturitnú skúšku je prihlásených viac ako 41.000 žiakov. V stredu (15. 3.) sa pokračuje externým testom a slohovou prácou z cudzieho jazyka.

Bratislava 14. marca (TASR) - Viac ako 37.000 stredoškolákov v utorok popoludní píše písomnú formu internej časti maturitnej skúšky zo slovenského jazyka a literatúry. Na výber majú štyri zadania.

Prvú možnosť, ktorú si mohli študenti vybrať na napísanie slohu, je téma V zime na vidieku. Žiaci majú vytvoriť umelecký opis. Druhou je téma Bezpečne na sociálnych sieťach, vytvoriť majú výklad. Maturanti si mali možnosť vybrať aj rozprávanie na tému Hľadel/Hľadela som ako vyoraná myš!. Poslednou možnosťou je téma Má zmysel kandidovať do školského parlamentu?, žiaci majú vytvoriť diskusný príspevok.

Z predmetu maďarský jazyk a literatúra v utorok písomne maturuje takmer 1600 žiakov zo stredných škôl s vyučovacím jazykom maďarským. Aj títo žiaci mali na výber zo štyroch ponúk.

Témy vyžrebovali a vyhlásili prostredníctvom internetu a Slovenského rozhlasu. Zverejnené sú na internetových stránkach rezortu školstva, Národného inštitútu vzdelávania a mládeže a Centra vedecko-technických informácií SR.

Na maturitnú skúšku je prihlásených viac ako 41.000 žiakov. V stredu (15. 3.) sa pokračuje externým testom a slohovou prácou z cudzieho jazyka.