Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Študenti z Ukrajiny budú môcť na Slovensku študovať i vďaka štipendiám

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Študenti môžu o štipendium zažiadať prostredníctvom webstránky.

Bratislava 11. mája (TASR) - Štipendijný fond Pipi Dlhej Pančuchy podporí ukrajinských študentov stredných a vysokých škôl, ktorí pred vojnou utiekli na Slovensko a budú tu študovať. Fond pomôže študentom finančne, ale aj materiálne napríklad darovaním notebooku nevyhnutného na štúdium.

Prví 15 študenti z Ukrajiny dostali štipendium koncom apríla, ich počet sa bude postupne rozrastať. "Naším cieľom je pomôcť a podporiť študentov, ktorí k nám prišli po vypuknutí vojny s jednou taškou v ruke. Chýba im základná výbava, ako je napríklad notebook, bez ktorého sa dnes už nezaobídu ani deti na stredných školách. Sme radi, že vďaka materiálnej a finančnej pomoci anonymných darcov im vieme tieto základné veci zadovážiť," priblížil situáciu Radoslav Dráb, manažér pobočky Úsmev ako dar v Košiciach. Práve Úsmev ako dar tieto štipendiá dlhodobo udeľuje slovenským študentom.

Študenti môžu o štipendium zažiadať prostredníctvom stránky usmev.sk/mojstudent. Pomôcť študentom prostredníctvom fondu môžu organizácie a jednotlivci.