Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Študentská kvapka krvi sa začína v pondelok, kampaň inšpiruje piesňou

Darca pri odbere krvi počas dňa otvorených dverí na odbernom pracovisku Národnej transfúznej služby SR vo Fakultnej nemocnici v Nitre 14. júla 2017, foto z archívu. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Pred odberom je potrebné si prečítať aktuálne usmernenia k darovaniu krvi a informácie o mobilných odberových výjazdoch.

Bratislava 15. októbra (TASR) - Študentská kvapka krvi sa tento rok začína v pondelok 18. októbra a končí 19. novembra. Slovenský Červený kríž (SČK) kampaňou pripomína neustálu potrebu dostatočných zásob krvi v našom zdravotníctve a vyzýva na darovanie. TASR o tom informovala Silvia Kostelná zo SČK.

„Tentoraz sme sa nechali inšpirovať piesňou speváčky Zuzany Smatanovej. Podajte niekomu pomocnú ruku práve tým, že darujete krv. A ak už ste darcom alebo darkyňou krvi a poznáte niekoho, kto sa ešte darovať krv neodhodlal, povzbuďte ho. Podajte mu ruku a najbližšie môžete ísť darovať krv spolu," hovorí generálna sekretárka SČK Zuzana Rosiarová Kesegová.
Ilustračné foto.
Foto: TASR/Milan Kapusta

Vzhľadom na epidemickú situáciu v súvislosti so šírením nového koronavírusu treba aj pri darovaní krvi dodržiavať prísnejšie opatrenia. Prečítať si je potrebné tiež aktuálne usmernenia k darovaniu krvi a informácie o mobilných odberových výjazdoch.

Kampaň organizuje Slovenský Červený kríž v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR a hematologicko-transfúznymi oddeleniami nemocníc.