Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Študentské spolky UK dostali na svoje aktivity 25 000 eur

Univerzita Komenského (UK) v Bratislave, archívne foto. Foto: TASR Dano Veselský

Slovenský spolok študentov zubného lekárstva z finančnej podpory zakúpi vybavenie pre virtuálnu realitu, čo umožní spolku skvalitniť jeho rozsiahle edukačné a osvetové aktivity.

Bratislava 5. decembra (TASR) - Študentské spolky na Univerzite Komenského (UK) v Bratislave si rozdelia sumu 25.000 eur. Študenti môžu čerpať podporu pre svoje mimoškolské aktivity v oblasti vzdelávania, športu či komunitných činností. Univerzita sa rozhodla podporiť 19 z 26 doručených žiadostí. TASR o tom informovala hovorkyňa UK Lenka Miller.

Medzi podporenými projektmi je aj spolok Trojsten, pôsobiaci na Fakulte matematiky, fyziky a informatiky UK. Finančnú podporu využijú na obnovu a zakúpenie nového technického vybavenia, ktoré využívajú najmä na sústredeniach a súťažiach. Slovenský spolok študentov zubného lekárstva z finančnej podpory zakúpi vybavenie pre virtuálnu realitu, čo umožní spolku skvalitniť jeho rozsiahle edukačné a osvetové aktivity.

Univerzita podporí aj Kariérne dni farmaceutov 2023, ktoré organizuje Slovenský spolok študentov farmácie. Cieľom podujatia je priblížiť študentom farmácie jednotlivé možnosti kariérneho uplatnenia, sprostredkovať prvý kontakt budúceho zamestnanca s budúcim zamestnávateľom, a takisto priblížiť kariérne možnosti z distribučných či farmaceutických firiem.

"Sme radi, že aj v týchto ťažkých časoch môžeme podporiť naše študentské spolky, ktoré odvádzajú skvelú prácu. Ukazujú nám, že štúdium na vysokej škole nie je len o prednáškach a "labákoch", ale aj o sebarealizácii prostredníctvom snahy zmeniť svet okolo seba k lepšiemu," uviedol rektor UK Marek Števček. Ako dodal, tieto aktivity sa snažia podporovať a rozvíjať.