Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Policajti zastavili dodávku s migrantmi, zachránili ich pred udusením

Vodič sa snažil previezť 13 nelegálnych migrantov pochádzajúcich zo Sýrie. Foto: FB: Polícia Slovenskej republiky

Prípad už prevzal vyšetrovateľ a v súčasnosti prebiehajú procesné úkony, po ktorých sa rozhodne o návrhu na väzbu pre obvineného muža.

Štúrovo 30. apríla (TASR) - Príslušníkom Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii UHCP sa podarilo pred udusením zachrániť nelegálnych migrantov, ktorých prevážali v dodávke z Maďarska. Policajti o ich prevoze získali operatívne informácie a na podozrivé auto si v piatok (29. 4.) počkali v Štúrove.

Od skorého rána monitorovali oblasť v okolí hraničného priechodu, kadiaľ malo vozidlo s nelegálnymi migrantmi prejsť. „Policajti dali vodičovi znamenie na zastavenie, ten však na výzvy nereagoval a pokúsil sa ujsť ďalej do vnútrozemia. Zastavili ho pri čerpacej stanici v obci Salka,“ uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Vodičom bol 29-ročný muž pochádzajúci z Ukrajiny, ktorý sa snažil previezť 13 nelegálnych migrantov pochádzajúcich zo Sýrie. „Keď policajti otvorili ložný priestor vozidla, zistili, že ďalším prevozom cudzincov mohlo dôjsť k ohrozeniu života prevážaných. Dvaja z nich už boli pridusení a vo vozidle nebol riadny prívod vzduchu. Našťastie k vážnejším zraneniam nedošlo,“ povedala Bárdyová.

Prípad už prevzal vyšetrovateľ a v súčasnosti prebiehajú procesné úkony, po ktorých sa rozhodne o návrhu na väzbu pre obvineného muža. Tomu po dokázaní viny hrozí trest odňatia slobody v trvaní od sedem do desať rokov.