Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Súd EÚ rozhodol v prospech slovenskej mediálnej spoločnosti

Európsky súdny dvor pre ľudské práva (ESLĽP) vo francúzskom Štrasburgu, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Prípad sa týkal televíznej relácie, v ktorej známy spevák údajne vyjadril podporu marihuane a moderátor programu s ním mal súhlasiť, uvádza ESĽP v tlačovej správe.

Štrasburg 23. septembra (TASR) - Európsky súd pre ľudské práva (ESĽP) vo štvrtok rozhodol, že vydavateľstvo Ringier Axel Springer Slovakia v roku 2012 neporušilo článok 10 o slobode prejavu Európskeho dohovoru o ľudských právach.

Prípad sa týkal televíznej relácie, v ktorej známy spevák údajne vyjadril podporu marihuane a moderátor programu s ním mal súhlasiť, uvádza ESĽP v tlačovej správe. Médiu, ktoré tento program odvysielalo, úrady následne udelili pokutu.

Moderátor podľa ESĽP nemal v úmysle chváliť marihuanu alebo podporiť jej užívanie. Udelená pokuta bola preto neprimeraná a v demokratickej spoločnosti nepotrebná.

Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) vo februári 2014 poskytovateľovi audiovizuálnej mediálnej služby Ringier Axel Springer Slovakia uložila pokutu 500 eur za porušenie paragrafu, ktorý hovorí o zákaze propagácie alkoholizmu, fajčenia či užívania omamných látok.

K tomuto porušeniu malo dôjsť v lete 2012 na internetovej stránke www.cas.sk v sekcii tivi.sk, kde v rubrike Celebrity zverejnili príspevok s názvom Majk Spirit na Slávikovi: Chcel šokovať, keď ďakoval za rastlinku?