Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

Súd odročil pojednávanie v kauze vraždy J. Kuciaka do 29. júna

Ilustračné foto Foto: TASR

Súd prerušil v piatok pojednávanie uprostred výpovede Aleny Zs., ktorá podobne ako jej spoluobžalovaný Marian K. využila svoj čas na spontánnu výpoveď na hodnotenie jednotlivých dôkazov.

Pezinok 19. júna (TASR) - Predsedníčka senátu Špecializovaného trestného súdu Ružena Sabová odročila hlavné pojednávanie v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej do 29. júna. Zároveň avizovala ďalšie termíny, a to 20. a 23. júla.

"Mám za to, že Threema ako taká nebola žiadnym spôsobom doplnená, pozmeňovaná alebo akýmkoľvek iným spôsobom upravovaná," uviedol po pojednávaní prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Juraj Novocký. Reagoval tak na tvrdenia Mariana K., ktorý na súde v piatok zopakoval, že je podľa neho Threema dopĺňaná a menená.

Súd prerušil v piatok pojednávanie uprostred výpovede Aleny Zs., ktorá podobne ako jej spoluobžalovaný Marian K. využila svoj čas na spontánnu výpoveď na hodnotenie jednotlivých dôkazov. Po prerušení jej výpovede predsedníčka senátu vyzvala procesné strany, aby doplnili dôkazné návrhy, ktoré bude zvažovať.

Splnomocnenec poškodených Daniel Lipšic navrhol prehrať na pojednávaní viacero krátkych videí z telefónu Mariana K., ktoré majú pojednávať o jeho životnom štýle. Lipšic nimi chce ukázať motiváciu Mariana K. "Nemáme s tým nejaký dôkazný problém, ale keď niekto chce robiť nejakú púťovú atrakciu, tak by na to nemal slúžiť súd," reagoval na Lipšica obhajca Mariana K. Marek Para.

Do najbližšieho pojednávania rozhodne predsedníčka senátu Sabová aj o tom, či opätovne zavolá na súd kriminalistu z z odboru informačných technológií Dušana Mikulaja, ktorý analyzoval pohyb telefónov obžalovaných.

Z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sú obžalovaní neprávoplatne odsúdený Miroslav M., Tomáš Sz., Alena Zs. a Marian K. Ten si mal podľa obžaloby objednať vraždu ako pomstu za Kuciakove články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.