Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Súd v kauze pádu mosta pri obci Iliašovce bude pokračovať koncom júna

Na archívnej snímke súdny súdny spis s nemeckou statičkou Sabine H. na Okresnom súde v Spišskej Novej Vsi v piatok 28. januára 2022. Foto: TASR - Adriána Hudecová

Nemecká statička Sabine H. mala podľa obžaloby chybne naprojektovať statiku podpornej mostnej konštrukcie, následkom čoho došlo k zrúteniu mosta.

Spišská Nová Ves 24. júna (TASR) - Súdne pojednávanie v kauze pádu diaľničného mosta pri obci Iliašovce na Spiši bude pokračovať koncom júna. Prípadom sa v piatok zaoberal Okresný súd Spišská Nová Ves. TASR to potvrdila hovorkyňa Krajského sudu v Košiciach Anna Pančurová.

"Na programe dnešného verejného pojednávania v predmetnej veci bol výsluch ďalších svedkov, ktorý bude pokračovať aj na ďalšom pojednávaní 29. júna 2022," uviedla pre TASR Pančurová.

Nemecká statička Sabine H. mala podľa obžaloby chybne naprojektovať statiku podpornej mostnej konštrukcie, následkom čoho došlo k zrúteniu mosta. Obžalovaná tvrdí, že za tragédiu nemôže jej statický výpočet a zrútenie rozostavanej mostnej konštrukcie bolo len nevyhnutným dôsledkom nerovnomerného sadania podpier. Pri tragédii zahynuli pred takmer desiatimi rokmi štyria robotníci a ďalší utrpeli zranenia.