Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Súd vyhovel dovolaniu Kolíkovej a Martina M.v prípade fekálnych útokov

Na snímke oznam v budove Najvyššieho súdu (NS) SR na Panónskej ceste v Bratislave 4. júla 2022, kde sa konalo dovolanie v prípade Martina Macka, syna generála Pavla Macka v kauze "fekálny fantóm". Foto: TASR - Martin Baumann

Páchateľ útokov, ktoré sa odohrali v Bratislave v roku 2015, pristupoval k ženám zväčša zozadu a natieral ich fekáliami, prípadne na ne močil.

Bratislava 4. júla (TASR) - Najvyšší súd (NS) SR v pondelok vyhovel dovolaniu ministerky spravodlivosti a obvineného Martina M. v prípade fekálnych útokov. Vo veci má opäť rozhodnúť bratislavský krajský súd. TASR o tom informovala Zuzana Vilím z tlačového oddelenia NS SR.

"Senát 1T Najvyššieho súdu SR vo veci obvineného Martina M. zrušil uznesenie Krajského súdu v Bratislave," oznámila Vilím. Ako ďalej uviedla, zároveň súdu prikázal, aby vec v potrebnom rozsahu znova prerokoval a rozhodol.

V tomto prípade išlo o dvojité dovolanie zo strany obvineného a Ministerstva spravodlivosti SR. Krajský súd (KS) v Bratislave v roku 2018 odvolanie Martina M. zamietol. Odvolací súd konštatoval, že v kontexte dôkazov, ktoré boli vykonané, bola dostatočne preukázaná vina obžalovaného. Preto považoval uložený podmienečný trest odňatia slobody vo výmere osem mesiacov so skúšobnou dobou na 14 mesiacov a nariadenú ochrannú liečbu v súlade so zákonom.

Páchateľ útokov, ktoré sa odohrali v Bratislave v roku 2015, pristupoval k ženám zväčša zozadu a natieral ich fekáliami, prípadne na ne močil. Martina M. zadržali 23. novembra 2015 na zastávke električky v bratislavskej Karlovej Vsi. Pri zadržaní bol zašpinený od fekálií a pod vplyvom alkoholu. Prokurátor ho obžaloval z trestného činu pokračujúceho výtržníctva v piatich prípadoch útokov.