Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 22. máj 2024Meniny má Júlia a Juliána
< sekcia Slovensko

Súd zamietol obnovu konania odsúdenému členovi skupiny adamčovcov

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Sinička si v súčasnosti odpykáva trest odňatia slobody v dĺžke 15 rokov a šesť mesiacov v prípade založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a účasti na vražde.

Bratislava 27. novembra (TASR) - Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku zamietol v piatok návrh na povolenie obnovy konania v prípade Štefana Siničku, člena gangu na doživotie odsúdeného bosa Branislava Adamča.

Sinička si v súčasnosti odpykáva trest odňatia slobody v dĺžke 15 rokov a šesť mesiacov v prípade založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a účasti na vražde. "Senát ŠTS dnes na verejnom zasadnutí zamietol návrh odsúdeného Š. S. na povolenie obnovy konania, lebo nezistil podmienky obnovy konania podľa paragrafu 394 Trestného poriadku," informovala TASR hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Uznesenie nie je právoplatné, obvinený proti nemu podal sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR.

ŠTS už raz v januári 2017 zamietol návrh na povolenie obnovy konania. Aj vtedy podľa ŠTS neboli splnené podmienky na povolenie obnovy konania. Sinička sa niekoľko rokov skrýval vo Venezuele. Pátrači z Prezídia Policajného zboru spolu s Národnou ústredňou Interpolu ho vypátrali v apríli 2013. Súdy uznali Siničku za vinného v súvislosti s brutálnou vraždou Arpáda Nistora, pre ktorú a ďalšie trestné činy si už odpykáva doživotný trest aj Adamčo.

Sinička pri odôvodňovaní návrhu na povolenie obnovy konania žiadal vypočuť ďalších svedkov a argumentoval aj tým, že jeden z vyšetrovateľov, ktorý sa jeho prípadom zaoberal, sa neskôr dopustil trestného činu.