Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Sudca ŠTS ukončil výsluch Jarmily U., pokračuje v ďalších výsluchoch

Na snímke policajná eskorta priváža obžalovanú bývalú podpredsedníčku Najvyššieho súdu SR Jarmilu U. na pojednávanie na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku 31. októbra 2020. Foto: TASR - Pavol Zachar

Vypočúvanie bývalej podpredsedníčky Najvyššieho súdu SR trvalo necelé tri hodiny.

Pezinok 31. októbra (TASR) - Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku ukončil v sobotu predpoludním po necelých troch hodinách výsluch obvinenej bývalej podpredsedníčky Najvyššieho súdu (NS) SR Jarmily U. TASR o tom informoval jej obhajca Peter Erdős.

Sudca ŠTS pre prípravné konanie pokračuje vo výsluchu bývalého predsedu Okresného súdu Bratislava III Davida L. a potom podnikateľa Zoroslava K. Až následne bude známe, ako rozhodne o návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) stíhať obvinených väzobne.

Trojicu zadržali príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) s ďalšími osobami v stredu (28. 10.) v rámci akcie Víchrica. David L. sa na polícii prihlásil sám a následne ho zadržali.

Ústavný súd (ÚS) SR vo štvrtok (29. 10.) dal súhlas na vzatie do väzby pre Jarmilu U. a Davida L. Naopak, nesúhlasil s väzbou pre zadržaného sudcu Najvyššieho súdu SR Jozefa K. Žiadosť podal na ÚS generálny prokurátor v zastúpení prvej námestníčky generálneho prokurátora Viery Kováčikovej.