Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Súd má rozhodovať o väzbe pre policajného exprezidenta v nedeľu

Milan L., archívne foto. Foto: TASR - Martin Baumann

Obvinenie sa týka prijímania úplatku, podplácania, založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a tiež ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti.

Bratislava 4. decembra (TASR) – Sudca pre prípravné konanie na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku má rozhodovať o návrhu na vzatie do väzby policajného exprezidenta Milana L. v nedeľu. TASR o tom informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Aj o ďalších šiestich osobách, ktoré boli zadržané v rámci policajnej akcie Judáš, sa má rozhodovať cez víkend. V sobotu v prípade obvinených J. R., D. Č., a L. V. V nedeľu okrem policajného exprezidenta aj o návrhu na väzobné stíhanie pre B. B., P. G. a M. K.

V prípade obvinili podľa polície osem osôb. Ide o ľudí, ktorí pôsobili a niektorí stále pôsobia vo vysokých funkciách Policajného zboru, Slovenskej informačnej služby a Kriminálneho úradu finančnej správy.

Trestnej činnosti sa mali dopúšťať dlhodobo, a to minimálne v ôsmich skutkoch. Obvinenie sa týka prijímania úplatku, podplácania, založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a tiež ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti.