Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Súd začal rozhodovať o väzbe Norberta B. a Petra K. v kauze Dobytkár

Na snímke eskorta privádza nitrianskeho podnikateľa Norberta B. na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Banskej Bystrici v nedeľu 5. júla 2020. Špecializovaný trestný súd rozhoduje o prípadnom väzobnom stíhaní Norberta B., ktorý je obvinený z obzvlášť závažného zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti v kauze Dobytkár. Foto: TASR - Ján Krošlák

Nitrianskeho podnikateľa Norberta B. zadržala Národná kriminálna agentúra (NAKA) v piatok (3.7.) večer v rámci akcie Dobytkár.

Banská Bystrica 5. júla (TASR) – Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, začal v nedeľu dopoludnia rozhodovať o návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) na vzatie do väzby Norberta B. a Petra K., ktorí sú obvinení z obzvlášť závažného zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti v súvislosti s kauzou Dobytkár.

Ako pri príchode na súd uviedol prokurátor ÚŠP, v prípade oboch podal návrh na vzatie do väzby z dôvodu, aby nemohli pokračovať v trestnej činnosti a aby nemohli ovplyvňovať svedkov na slobode, prípadne inak mariť vyšetrovanie. Reagovať bude až po rozhodnutí sudcu.

Advokáti obvinených sa takisto nechceli bližšie vyjadrovať, urobia tak až po rozhodnutí ŠTS.

Nitrianskeho podnikateľa Norberta B. zadržala Národná kriminálna agentúra (NAKA) v piatok (3.7.) večer v rámci akcie Dobytkár, v ktorej sú vyšetrované úplatky v Pôdohospodárskej platobnej agentúre za zatiaľ viac ako 10 miliónov eur.

Polícia SR v piatok informovala, že v rámci tejto akcie na celom území Slovenska NAKA vykonala zaisťovacie úkony a vzniesla obvinenie voči trom fyzickým osobám a dvom právnickým osobám za obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti.