Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Sudcom Najvyššieho správneho súdu sa stal Michal Dzurdzík

Na snímke vchod budovy Najvyššieho správneho súdu SR na Trenčianskej ulici v Bratislave Foto: TASR - Pavol Zachar

V súčasnosti je vyhlásené výberové konanie na obsadenie piatich voľných miest sudcu Najvyššieho správneho súdu SR.

Bratislava 5. januára (TASR) – Sudcom Najvyššieho správneho súdu (NSS) SR sa od nového roka stal Michal Dzurdzík, NSS má tak od januára 23 sudkýň a sudcov. TASR o tom informoval hovorca NSS Michal Hajtol.

Pripomenul, že Dzurdzík v roku 2022 uspel vo výberovom konaní na obsadenie dvoch voľných miest sudcu NSS. "Súdna rada SR 19. októbra 2022 rozhodla o jeho preložení z Krajského súdu v Bratislave na NSS SR k 1. januáru 2023," dodal Hajtol. Dzurdzík podľa jeho informácií doplní ako člen kasačný senát 4S.

"Vážim si, že môžem byť súčasťou procesu budovania tejto významnej inštitúcie v súdnom systéme, ktorá zastáva dôležitú úlohu pri poskytovaní ochrany právam a právom chráneným záujmom fyzických a právnických osôb v oblasti verejnej správy," uviedol Dzurdzík, absolvent Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave, ktorý bol do funkcie sudcu vymenovaný v roku 2013. V roku 2017 sa stal sudcom Krajského súdu v Bratislave (správny úsek) a od roku 2020 na tomto súde pôsobil ako predseda správneho kolégia.

V súčasnosti je vyhlásené výberové konanie na obsadenie piatich voľných miest sudcu NSS SR.