Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Sudcovia musia do 31. marca podať majetkové priznania

Ilustračné foto. Foto: TASR

Kancelária deklaruje, že je pripravená zabezpečiť sudcom profesionálnu odbornú výpomoc nielen v prípade otázok, ale aj pri samotnom vypĺňaní elektronického formulára.

Bratislava 26. januára (TASR) - Sudcovia, ktorí vlani vykonávali svoju funkciu, musia do 31. marca podať majetkové priznania. "Niet žiadnej zákonnej prekážky, aby majetkové pomery deklarovali aj skôr," informovala Kancelária Súdnej rady SR, ktorá vybavuje agendu majetkových priznaní.

Kancelária deklaruje, že je pripravená zabezpečiť sudcom profesionálnu odbornú výpomoc nielen v prípade otázok, ale aj pri samotnom vypĺňaní elektronického formulára. V súvislosti s vypĺňaním majetkových priznaní za rok 2021 zamestnanci sekcie vyhľadávania informácií o majetkových pomeroch sudcov a o sudcovskej spôsobilosti vybavili v prvom štvrťroku 2022 viac ako 800 telefonických žiadostí a prostredníctvom e-mailu poskytli technickú a odbornú podporu vo vyše 300 prípadoch.

"Dostatočný časový predstih na vypĺňanie majetkového priznania umožní upriamiť pozornosť na eliminovanie častých formálnych, ale aj obsahových nedostatkov," priblížila Kancelária Súdnej rady SR na svojom webe. Ako ďalej uviedla, všetky majetkové priznania preverí šesť trojčlenných kontrolných komisií, ktoré sú zložené výlučne z členov Súdnej rady SR. Majetkové priznania budú v zákonnej lehote zverejnené na webe Súdnej rady SR.