Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Sudcovia z Threemy sú naďalej bez obvinení

Na archívnej snímke dozorujúci prokurátor Ján Šanta. Foto: TASR/Martin Baumann

Pokiaľ Threemu z môjho pohľadu vnímame ako celok, tak je uveriteľná, presvedčivá a zákonná, ale ako celok, uvádza prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta.

Bratislava 25. februára (TASR) – Sudcovia z Threemy Mariana K. sú naďalej bez obvinení napriek zhabaným telefónom, domovým prehliadkam a uznaním komunikácie ako dôkazu v dvoch senátoch Špecializovaného trestného súdu. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta si myslí, že sa čaká na ďalšie dôkazy.

„Pokiaľ Threemu z môjho pohľadu vnímame ako celok, tak je uveriteľná, presvedčivá a zákonná, ale ako celok. Otázne je, že ak sa z nej začnú vyťahovať určité pasáže, tak sa možno argumentačne zoslabuje,“ myslí si Šanta. Slabšie pasáže Threemy treba podľa neho objektivizovať a doplniť ďalšími dôkazmi. „To je podľa mňa príčina, prečo aktéri týchto rozhovorov neboli zatiaľ stíhaní, ale verím, že čoskoro budú.“ Šanta pred svojím vyjadrením pripomenul, že prípad sudcov z Threemy nedozoruje a nevidí do spisu. Jeho odpovede smerovali k hypotetickej otázke, keby prípad dozoroval.

Na otázky TASR smerom k Národnej kriminálnej agentúre uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka, že špeciálny tím Hmla naďalej intenzívne pracuje. "Žiadne bližšie informácie o konkrétnych úkonoch v tejto chvíli nie je možné poskytnúť," doplnil.

Viacerým bratislavským sudcom a prokurátorom boli v lete minulého roku odobraté mobilné telefóny v súvislosti s komunikáciou Mariana K. Koncom januára tohto roku nasledovali aj domové prehliadky. Počas tých boli policajti z tímu Hmla u Moniky Jankovskej, Andrei Haitovej, Denisy Cvikovej, Vladimíra Sklenku, ale aj u nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra. Tomu polícia zaistila telefón a iné veci.