Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Sudcu J. Milučkého prepustili z policajného zadržania

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Milučký je predsedom jedného zo štyroch kolégií NS SR. Podľa medializovaných správ ho vyšetrujú pre podozrenie z korupcie. NAKA mala u neho vykonať aj domovú prehliadku.

Bratislava 23. júla (TASR) - Predsedu správneho kolégia Najvyššieho súdu (NS) SR a sudcu Jozefa Milučkého prepustili v piatok napoludnie z cely policajného zadržania po výsluchu v Národnej kriminálnej agentúre (NAKA). TASR o tom informoval jeho obhajca Dušan Ivan.

"Sudca NS SR Jozef Milučký bol teraz po výsluchu na NAKA Žilina v mojej prítomnosti prepustený zo zadržania bez vzneseného obvinenia," priblížil pre TASR advokát Ivan. NAKA zadržala Milučkého vo štvrtok (22.7.) v skorých ranných hodinách.

"Dnes vyšetrovateľ NAKA prepustil podozrivú osobu zo zadržania. Vo vyšetrovaní však bude naďalej pokračovať. K jednotlivým procesným úkonom ani procesnému postupu sa v tejto fáze konania bližšie vyjadrovať nebudeme, nakoľko by tým mohlo dôjsť k sťaženiu, respektíve zmareniu vyšetrovania," zareagoval pre TASR hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

NS SR zatiaľ nedisponuje oficiálnou informáciou o prepustení sudcu Milučkého zo zadržania. Pre TASR to uviedla hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

"Vo štvrtok ráno v Bratislave vyšetrovateľ NAKA zadržal podozrivého z korupčnej trestnej činnosti. Polícia u zadržaného vykonala domové prehliadky. Vzhľadom na prebiehajúce úkony trestného konania bližšie informácie nie je možné poskytnúť," uviedol vo štvrtok pre TASR hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Milučký je predsedom jedného zo štyroch kolégií NS SR. Podľa medializovaných správ ho vyšetrujú pre podozrenie z korupcie. NAKA mala u neho vykonať aj domovú prehliadku.

Milučký bol v minulosti sudcom Okresného súdu v Čadci, neskôr pôsobil na Krajskom súde v Žiline. Na NS SR pôsobí od roku 2009.