Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Slovensko

Sudkyňu D. Wänkeovú oslobodili spod disciplinárneho návrhu

Ilustračné foto. Foto: TASR

Predmetom disciplinárky bol rozhovor Wänkeovej so sudkyňou Krajského súdu v Žiline Marcelou Malatkou z roku 2020 o disciplinárnom konaní vedenom voči žilinskému sudcovi Danielovi Bérešovi.

Bratislava 5. septembra (TASR) - Sudkyňu Najvyššieho súdu (NS) SR Danu Wänkeovú oslobodili spod disciplinárneho návrhu, pretože skutky, ktoré sa jej kládli za vinu, nie sú disciplinárnym previnením. V utorok o tom rozhodol disciplinárny senát Najvyššieho správneho súdu (NSS) SR. Rozhodnutie je právoplatné. TASR to potvrdil hovorca súdu Michal Hajtol.

"Rozhodnutie disciplinárneho senátu bolo prijaté jednomyseľne a nie je proti nemu prípustný opravný prostriedok," priblížil hovorca s tým, že počas utorkového ústneho pojednávania vykonal disciplinárny senát NSS SR aj rozsiahlejšie dokazovanie. Vrátane výsluchov viacerých svedkov.

Predmetom disciplinárky bol rozhovor Wänkeovej so sudkyňou Krajského súdu v Žiline Marcelou Malatkou z roku 2020 o disciplinárnom konaní vedenom voči žilinskému sudcovi Danielovi Bérešovi. Tiež skutočnosť, že sa Wänkeová nenamietla v rozhodovaní o námietke zaujatosti Malatkej.

Predseda Najvyššieho súdu SR Ján Šikuta navrhol Wänkeovej uložiť napomenutie, minister spravodlivosti podal návrh v podobe disciplinárneho opatrenia spočívajúceho v preložení sudkyne na súd nižšieho stupňa.