Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Slovensko

Súdny proces v kauze exšéfa SIS Vladimíra P. sa vo štvrtok nezačne

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Hlavné pojednávanie bolo zrušené vzhľadom na prebiehajúce konanie na Najvyššom súde SR o podanej sťažnosti obžalovaného proti uzneseniu sudcu o prijatí obžaloby, uviedla Katarína Kudjáková.

Bratislava 25. mája (TASR) - Súdny proces v korupčnej kauze bývalého riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra P. sa vo štvrtok 30. mája nezačne. Dôvodom je sťažnosť, ktorú podal Vladimír P. proti uzneseniu sudcu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku o prijatí obžaloby. Informovala o tom hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

Ako priblížila, hlavné pojednávanie bolo zrušené "vzhľadom na prebiehajúce konanie na Najvyššom súde SR o podanej sťažnosti obžalovaného proti uzneseniu sudcu o prijatí obžaloby".

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal 27. októbra 2023 obžalobu na Vladimíra P. pre zločin prijímania úplatku, zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa a prečin ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti.

Pôvodné obvinenie Vladimíra P. zrušila Generálna prokuratúra SR, neskôr odmietli podanú obžalobu súdy pre závažné procesné pochybenia. Exriaditeľa tajnej služby obvinili z toho, že mal prijať úplatok od podnikateľa a konkurzného právnika Zoroslava Kollára, ktorému súd schválil dohodu o vine a treste.