Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Daňovú kauzu Zoltána A. odročili aj pre neprítomnosť obhajcov

Na snímke uprostred obžalovaný Zoltán A. v sprievode členov Zboru justičnej a väzenskej stráže prichádza na súdne pojednávanie. Foto: TASR – Jakub Kotian

Okrem toho bol Zoltán A. právoplatne odsúdený na 15-ročný trest odňatia slobody v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka.

Bratislava 13. júla (TASR) – Pojednávanie v kauze krátenia dane a poistného, pre ktoré stojí pred Okresným súdom (OS) Bratislava V aj Zoltán A., odročili na 30. septembra pre ospravedlnenie sa oboch obhajcov, ako aj pre neprítomnosť prísediacej. TASR o tom informoval vyšší súdny úradník Krajského súdu v Bratislave Zoltán Valentovič.

Pojednávanie bolo odročené z dôvodu ospravedlnenia oboch obhajcov, pričom jeden z obhajcov čerpá dovolenku, ako aj pre neprítomnosť prísediacej zo zdravotných dôvodov,“ uviedol pre TASR Valentovič.

Zoltánovi A. hrozí spolu s jeho spoluobžalovaným Jánom M. v daňovej kauze trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov. Podľa portálu dlznik.sk mal Zoltán A. nedoplatok na daniach vyše milióna eur.

Okrem toho bol Zoltán A. právoplatne odsúdený na 15-ročný trest odňatia slobody v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka. Vraždu mal podľa vlastných slov sprostredkovať pre Alenu Zs. a tá pre obžalovaného Mariana K. Zoltán A. čelí tiež obvineniu v kauze prípravy vrážd prokurátorov Maroša Žilinku a Petra Šufliarskeho a advokáta Daniela Lipšica.