Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Slovensko

Na proces s Lehelom H. sa dostavilo päť znalcov

Lehel H., archívne foto. Foto: TASR – Jaroslav Novák

Na začiatku júna Krajský súd v Trnave zamietol odvolanie prokurátora voči minuloročnému oslobodzujúcemu rozsudku Okresného súdu v Trnave nad Lehelom H.

Bratislava 25. augusta (TASR) – Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku pokračuje v stredu hlavné pojednávanie s členom zločineckej skupiny sátorovcov Lehelom H. Na proces bolo pôvodne predvolaných sedem znalcov a jeden svedok. Dostavilo sa päť znalcov.

Lehela H. na proces eskortovali príslušníci zásahových jednotiek polície a Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS). Na úvod Lehel H. opätovne namietal procesný postup a podal sťažnosť voči spôsobu, akým predsedníčka senátu zaznamenáva priebeh pojednávaní. Namietal aj zaujatosť voči predsedníčke senátu ŠTS a žiadal, aby boli zopakované všetky hlavné pojednávania. Tie údajne boli zaznamenané podľa jeho názoru nezákonne.

„Súd o námietke zaujatosti konať nebude, keďže táto je založená na namietaní procesného procesu súdu a o takej sa nekoná," uviedla predsedníčka senátu ŠTS Pamela Záleská. Lehel H. viackrát prerušoval vyjadrenia zo strany súdu, na čo bol upozornený.

Koncom júna sudkyňa ŠTS zamietla žiadosť Lehela H., obžalovaného z piatich vrážd, o prepustenie z väzby. Proces s Lehelom H., označovaným za hrobára zločineckej skupiny sátorovcov, trval v júni dva dni.

Lehel H. je okrem piatich vrážd obžalovaný aj zo skutkov podporovania a zosnovania zločineckej skupiny sátorovcov a krádeže 45,5 milióna slovenských korún z bezpečnostnej schránky v Dunajskej Strede. Medzi zavraždenými bol bos skupiny sátorovcov Ľudovít Sátor, k vražde ktorého sa Lehel H. v roku 2010 priznal. Telo sa nenašlo, páchatelia mŕtvolu údajne viac ráz vykopali a ostatky premiestňovali.

Na začiatku júna Krajský súd v Trnave zamietol odvolanie prokurátora voči minuloročnému oslobodzujúcemu rozsudku Okresného súdu v Trnave nad Lehelom H. Išlo o kauzu, keď mal Lehel H. so svojím synom Tiborom v roku 2018 hodiť svoju manželku do klietky k levici.