Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

O väzbe Dušana K. po podaní obžaloby sa bude rozhodovať 11. mája

Na archívnej snímke Dušan K.. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Koncom marca Dušana K. obvinili v novej trestnej veci, a to z prijímania úplatku. Dušan K. mal prijať úplatok vo výške 50 000 eur od podnikateľa Petra K.

Bratislava 4. mája (TASR) – O súdnej väzbe bývalého špeciálneho prokurátora Dušana K. bude rozhodovať Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku v utorok (11.5.). TASR o tom informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

„Výsluch obvineného D.K. pred sudkyňou ŠTS, ktorá bude rozhodovať o väzbe obvineného po podaní obžaloby, sa bude konať na neverejnom zasadnutí dňa 11. mája od 9.00 h na ŠTS v Pezinku," konkretizovala hovorkyňa.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal na súd obžalobu na Dušana K. obvineného zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a ďalších trestných činov 20. apríla. Dušana K. zadržali a obvinili v októbri 2020 a stále je väzobne stíhaný. Dušan K. odvtedy nepožiadal o prepustenie z väzby. Svojej funkcie špeciálneho prokurátora sa vzdal krátko po obvinení. Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka nedávno nezistil dôvody na zrušenie obvinenia Dušana K. Nevyhovel tak návrhu obvineného.

Dušan K. sa domáhal zrušenia uznesenia vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru o vznesení obvinenia z 22. októbra 2020 v spojení s uznesením prokurátora ÚŠP o zamietnutí sťažnosti z 21. januára 2021.

Koncom marca Dušana K. obvinili v novej trestnej veci, a to z prijímania úplatku. Dušan K. mal prijať úplatok vo výške 50 000 eur od podnikateľa Petra K. Úplatok sa týka trestnej veci bývalého riaditeľa Úradu zvláštnych policajných činností Jozefa R. Polícia ho zadržala pri minuloročnej akcii Judáš. Čelil obvineniu z toho, že vynášal informácie o odposluchoch skupine sýkorovcov. V prospech gangu mal pracovať minimálne v rokoch 2000 až 2011.