Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Padol rozsudok v prípade ornitológa, ktorého na smrť dohrýzli psy

Na archívnej snímke obžalovaný Roman Š., ktorého svorka šiestich psov mala v januári 2017 usmrtiť mladého ornitológa pri Devínskom jazere. Foto: TASR - Pavol Zachar

Nemajetková ujma vo výške 80.000 eur, ako aj majetková škoda bola zo strany obžalovaného uhradená dňa 31. 12. 2017.

Bratislava 15. januára (TASR) - Okresný súd (OS) Bratislava IV v pondelok odsúdil obžalovaného Romana Š. na podmienečný trest odňatia slobody na dva roky so skúšobnou dobou na dva roky v prípade usmrtenia 34-ročného muža zo Stupavy. Toho na jar minulého roka dohrýzli psy pri Devínskom jazere v Bratislave. Pre TASR to uviedol hovorca Krajského súdu (KS) v Bratislave Pavol Adamčiak.

Rozsudok ešte nie je právoplatný, odvolanie podala prokurátorka. Vo veci tak bude ešte rozhodovať Krajský súd v Bratislave.

"Nemajetková ujma vo výške 80.000 eur, ako aj majetková škoda bola zo strany obžalovaného uhradená dňa 31. 12. 2017,” povedal Adamčiak.

Polícia v marci minulého roka informovala, že policajný vyšetrovateľ obvinil z prečinu usmrtenia 45-ročného Bratislavčana, nakoľko mu z nezabezpečeného chovného priestoru na ulici Devínske jazero malo ujsť šesť psov. V čase, keď sa pohybovali bez dozoru, mali na voľnom priestranstve v blízkosti Devínskeho jazera útokom vo svorke spôsobiť poškodenému mužovi zranenia, ktorým na mieste podľahol. Veterinárny lekár neskôr psov usmrtil.

Obžalovaný Roman Š. svoj čin oľutoval a pozostalým uhradil dohodnutú nemajetkovú ujmu.