Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Pokračuje proces s Marianom K. v kauze motákov, očakáva sa verdikt

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Naposledy koncom októbra pred súdom vypovedal advokát Andrej Šabík, ktorý v minulosti zastupoval podnikateľa Mariana K.

Bratislava 28. novembra (TASR) - Pred Okresným súdom (OS) Bratislava I pokračuje vo štvrtok (2. 12.) hlavné pojednávanie v kauze motákov, kde figuruje ako obžalovaný podnikateľ Marian K. Súd k záveru tohto týždňa neevidoval žiadnu procesnú prekážku, aby vykonal pojednávanie. Pre TASR to uviedol hovorca Krajského súdu (KS) v Bratislave Pavol Adamčiak.

Na odročený decembrový proces si mali procesné strany pripraviť záverečné reči. Súd by mal na pojednávaní ukončiť oboznamovanie sa s listinnými dôkazmi a očakáva sa aj verdikt.

Naposledy koncom októbra pred súdom vypovedal advokát Andrej Šabík, ktorý v minulosti zastupoval podnikateľa Mariana K. Šabík odmietol, že by mal prebrať motáky od Mariana K., keď ho navštevoval vo väzbe. Vypovedal aj samotný obžalovaný Marian K.

OS Bratislava I v júni rozhodol, že sa bude obžaloba voči Marianovi K. v tejto kauze posudzovať ako zločin krivej výpovede a krivej prísahy v štádiu prípravy. Pôvodne prokuratúra navrhovala prijať obžalobu zo zločinu marenia spravodlivosti v štádiu pokusu. Marian K. mal motáky posielať prostredníctvom svojich advokátov, keď bol vo väzbe pre kauzu zmeniek TV Markíza.