Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Prerušili rozhodovanie o väzbe vyšetrovateľa NAKA Štefana M.

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Kvarteto vyšetrovateľov NAKA a Petra Sch. zadržali vyšetrovatelia ÚIS v pondelok.

Bratislava 16. septembra (TASR) – Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Bratislava III prerušil v stredu neskoro večer rozhodovanie o návrhu prokurátora Krajskej prokuratúry v Bratislave väzobne stíhať vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry Štefana M.

TASR o tom informovala jeho obhajkyňa Ivana Halahijová. Sudca v prípade tohto obvineného bude pokračovať v rozhodovaní vo štvrtok od 13.00 hodiny. Ako ďalej TASR potvrdila advokátka, spoločne so svojim klientom podali voči uzneseniu o vznesení obvinenia sťažnosť. Tú písomne ešte zdôvodnia.

Sudca OS Bratislava III predtým rozhodol, že väzobne budú stíhaní dvaja vyšetrovatelia NAKA Pavol Ď. a Jána Č. Rozhodnutie nie je právoplatné. Dvojica podala voči rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Krajský súd v Bratislave. Sudca ich zobral do väzby z dôvodov takzvanej kolúznej a preventívnej väzby. Súd obom nenahradil väzbu dohľadom probačného a mediačného úradníka, neprijal ich písomný sľub.

Sudca OS Bratislava III aktuálne rozhoduje aj o návrhu väzobne stíhať Milana S. a tiež dočasne povereného šéfa Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) Petra Sch.

Kvarteto vyšetrovateľov NAKA a Petra Sch. zadržali vyšetrovatelia ÚIS v pondelok. Obvinili ich zo zneužitia právomoci verejného činiteľa a zločinu marenia spravodlivosti. Dvoch z nich obvinili v trestnej veci ovplyvňovania pravdivosti výpovedí svedkov.

Návrh na väzobné stíhanie podal na súd prokurátor Krajskej prokuratúry v stredu po polnoci.