Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Proces v kauze vraždy bosa Miroslava Sýkoru odročili na január 2022

Na archívnej snímke Ľuboš F. Foto: TASR Jakub Kotian

Ľuboš F. tiež aktuálne čelí obžalobe na Okresnom súde v Leviciach, a to za trestný čin lúpeže so zbraňou a obmedzovanie osobnej slobody.

Bratislava 16. septembra (TASR) – Okresný súd Bratislava I odročil proces v kauze vraždy zakladateľa bratislavskej skupiny sýkorovcov Miroslava Sýkoru na január 2022. Z vraždy je obvinený Ľuboš F. považovaný za bývalého bosa nitrianskeho podsvetia a ďalší traja muži.

Ako TASR informoval hovorca Krajského súdu (KS) v Bratislave Pavol Adamčiak, hlavné pojednávanie je odročené na 18. a 19. januára 2022. Na štvrtkové pojednávanie sa dostavil Ľuboš F., ako aj zvyšní traja obžalovaní. Dostavili sa aj traja svedkovia, ktorí vypovedali. Rovnako vypovedali aj dvaja obžalovaní.

Okrem Ľuboša F. sú v prípade obžalovaní Marek L., Richard B., prezývaný tiež Kofola, a Milan M. Sýkoru mali podľa prokurátora obžalovaní zavraždiť vo februári 1997 na parkovisku hotela na Bajkalskej ulici v Bratislave. Podľa obžaloby prišiel Sýkora k hotelu spolu s ochrankárom. Keď vystúpili z auta, ochrankára zasiahli do chrbta streľbou zo samopalu.

Samotného Sýkoru najprv zasiahli troma ranami do nohy, po ktorých spadol na zem. Sýkora sa však snažil brániť svojou zbraňou. Útočníci ho vzápätí usmrtili streľbou zo samopalu. Podľa obžaloby mu výstrelmi spôsobili 13 poranení hlavy a hrudníka.

V piatok (17. 9.) sa Ľuboš F. postaví zas pred Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku, pracovisko Banská Bystrica. Ide o bosa zločineckej skupiny pôsobiacej najmä v okolí Piešťan, tzv. piťovcov 2, ktorá sa zaoberala nelegálnym vymáhaním dlhov, vydieraním, poistnými podvodmi. ŠTS v tejto veci vo februári 2018 Ľuboša F. oslobodil spod obžaloby.

Ľuboš F. tiež aktuálne čelí obžalobe na OS v Leviciach, a to za trestný čin lúpeže so zbraňou a obmedzovanie osobnej slobody. Za majetkovú trestnú činnosť je obžalovaný na OS Nitra.