Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Vo štvrtok pokračuje proces v kauze prípravy vraždy S. Klaus-Volzovej

Ilustračné foto Foto: TASR

Naposledy sa vo veci konalo 10. júna, keď vypovedalo dovedna sedem svedkov.

Bratislava 10. októbra (TASR) - Pred senátom Okresného súdu (OS) Bratislava II pokračuje vo štvrtok (14.10.) hlavné pojednávanie v kauze prípravy vraždy bývalej spoločníčky exriaditeľa TV Markíza Pavla R. Sylvie Klaus-Volzovej.

Proces je opätovne naplánovaný, tak ako doteraz, v Ústave na výkon väzby (ÚVV) a Ústave na výkon trestu odňatia slobody (ÚVTOS) v Bratislave.

Naposledy sa vo veci konalo 10. júna, keď vypovedalo dovedna sedem svedkov. Mimo jednej svedkyne vypovedali bývalí vysokopostavení členovia skupiny sýkorovcov, ktorí sú buď aktuálne vo výkone trestu, alebo sú už prepustení na slobodu.

V kauze prípravy vraždy Klaus-Volzovej figuruje ako hlavný obžalovaný Pavol R., bos skupiny sýkorovcov prezývaný Kýbel, bos Mikuláš Černák a jeho spoločník Miloš Kaštan. Vraždu si mal objednať podľa obžaloby Pavol R. u Černáka, ktorý mal do nej zaangažovať práve bratislavskú skupinu sýkorovcov. Prvé pojednávanie sa vo veci začalo koncom mája 2019. Kýbel i Pavol R. účasť na príprave vraždy popreli. Černák a Kaštan sa k činu priznali.