Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Slovensko

Súhrn vládou prerokovaných návrhov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

TASR prináša sumár vládou prerokovaných zákonov.

Bratislava 22. februára (TASR) - Pri trestných činoch, ako je znásilnenie či sexuálne zneužívanie, by sa mali uplatňovať doterajšie premlčacie doby, a to 20 rokov. Vyplýva to z novely Trestného zákona, ktorú vo štvrtok odsúhlasila vláda. Zároveň navrhuje parlamentu schváliť úpravu v skrátenom legislatívnom konaní.




Bratislava 22. februára (TASR) - Vláda na svojom štvrtkovom zasadnutí znížila príspevok pre ubytovacie zariadenia na ubytovanie odídencov z Ukrajiny bez ohľadu na ich vek na 6 eur za noc. Vyplýva to návrhu na zmenu nariadenia vlády o príspevku za poskytnutie ubytovania odídencovi v súvislosti so situáciou na Ukrajine, ktorý kabinet Roberta Fica (Smer-SD) schválil.





Bratislava 22. februára (TASR) - Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže (MŠVVM) SR chce odkúpiť objekt hotela Junior v Jasnej aj s príslušnými pozemkami. Návrh na schválenie zámeru odkúpenia vybraného nehnuteľného majetku vo vlastníctve Nadácie Intenda a akciovej spoločnosti Hotely mládeže Slovakia (HMS), odsúhlasila vo štvrtok vláda.