Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Súkromná VŠ ekonómie a manažmentu verejnej správy zmení názov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Premenuje sa na Vysokú školu ekonómie a manažmentu v Bratislave.

Bratislava 30. júna (TASR) - Súkromná Vysoká škola ekonómie a manažmentu verejnej správy v Bratislave zmení názov. Premenuje sa na Vysokú školu ekonómie a manažmentu v Bratislave. Vyplýva to z materiálu, ktorý v stredu predložilo na rokovanie vlády Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR a tá ho schválila.

Návrh rezortu školstva sa predkladá na základe žiadosti súkromnej vysokej školy. Tá svoju žiadosť odôvodňuje rozšírením oblasti poskytovaného vysokoškolského vzdelávania od roku 2017 aj na prípravu odborníkov vo sfére ekonomiky a manažmentu verejných služieb. "Profil absolventa vysokej školy tak presahuje rámec verejnej správy a absolventi sa uplatňujú na pozíciách ekonómov a manažérov aj mimo verejnej správy," uvádza sa v predloženom materiáli.

Žiadosť o zmenu názvu súkromnej školy podala 25. mája rektorka Vysokej školy ekonómie a manažmentu verejnej správy v Bratislave Viera Cibáková. Podľa školského zákona zmenu názvu vysokej školy schvaľuje vláda na návrh ministra školstva.