Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Súkromné zdravotné poisťovne sú s prepoisťovaním spokojné

Ilustračná snímka. Foto: Union

Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP), ktorá v konečných výsledkoch klientov stratila, hovorí, že cieľom bolo hlavne zabrániť odchodu poistencov.

Bratislava 27. novembra (TASR) - Súkromné zdravotné poisťovne Union a Dôvera privítali výsledky prepoisťovacej kampane, v ktorej získali viac nových klientov, ako im ubudlo. Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP), ktorá v konečných výsledkoch klientov stratila, hovorí, že cieľom bolo hlavne zabrániť odchodu poistencov.

"Nové predstavenstvo ihneď po svojom nástupe v máji 2020 začalo intenzívne pracovať na tom, aby sa zabránilo čo najväčšiemu odlevu poistencov. Takže hlavný cieľ našej kampane bol zabrzdiť ho a zastabilizovať počet našich poistencov, čo sa nám aj podarilo," reagoval pre TASR hovorca VšZP Matej Neumann.

VšZP rovnako ako minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) poukázala na to, že pri nástupe predstavenstva mala štátna poisťovňa v prepoisťovacej kampani výraznú stratu. Jej situácia je podľa Krajčího náročná v tom, že musí v prípade marketingových služieb realizovať verejné obstarávanie. Myslí si, že by tak mali robiť aj súkromné zdravotné poisťovne.

Tie hodnotili výsledky prepoisťovacej kampane pozitívne. "Veľmi nás teší, že napriek pandémii sa nám v uplynulom prepoisťovacom období podarilo dosiahnuť historicky jeden z najlepších výsledkov," povedal pre TASR Matej Štepianský, PR špecialista Dôvery. Doplnil, že dosiahnuté výsledky sú záväzkom v poskytovaní kvalitných služieb, ale aj veľkým povzbudením do ďalšej práce v prospech poistencov.

V Union zdravotnej poisťovni mali podľa jej hovorkyne Beáty Dupaľovej Ksenzsighovej vážne obavy, ako ovplyvní výrazne negatívna kampaň zo strany vlády voči súkromnému sektoru zdravotného poistenia, ako aj situácia spojená s koronavírusom, tohtoročné výsledky prepoisťovania.

"Môžeme však konštatovať, že sme našou transparentnosťou, službami, benefitmi a prístupom zaujali množstvo nových klientov a tiež nás veľmi teší, že máme spokojných existujúcich poistencov, za čo sme vďační. Z nášho pohľadu teda tohtoročná - mimoriadne náročná kampaň dopadla úspešne a hodnotíme ju veľmi pozitívne," zhrnula hovorkyňa Union ZP.

Zdravotnú poisťovňu od budúceho roka zmení 168.526 ľudí, ide o 3,39 percenta z celkového počtu poistencov. Klienti pribudnú iba súkromným zdravotným poisťovniam Union (27.512) a Dôvera (26.742), vyplýva z výsledkov prepoisťovania po zohľadnení príchodov a odchodov poistencov. VšZP ich ubudne 54.254. Možnosť prepoistiť sa od budúceho roka majú ľudia raz ročne, a to do 30. septembra.