Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Sulík: Ak premiér uprednostní menšinovú vládu, ide o záujmy OĽANO

Na archívnej snímke minister hospodárstva SR a prvý podpredseda vlády pre ekonomiku SR Richard Sulík. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Po slovách prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorá očakáva skoré vyriešenie vládnej krízy, podľa neho zostávajú len dve riešenia - odchod toho, kto ju spôsobil, alebo odchod SaS.

Bratislava 22. júla (TASR) - Ak premiér uprednostní menšinovú vládu pred odchodom jedného problematického človeka, nemožno hovoriť o záujmoch krajiny, ale čisto o záujmoch hnutia OĽANO. Uviedol to predseda strany SaS Richard Sulík, ktorý pripomína premiérovi Eduardovi Hegerovi, že dôvodom vypovedania koaličnej zmluvy je práve správanie ministra financií Igora Matoviča (obaja OĽANO). TASR o tom informoval hovorca strany SaS Ondrej Šprlák.

"Napriek mnohým osobným urážkam a evidentným klamstvám o mne a ďalších členoch SaS som urobil pre urovnanie sporu všetko. Na stretnutí s predsedom parlamentu a premiérom som poprosil o jediné - aby Igor Matovič prestal s nezmyselným 'kopaním' do SaS. Avšak krátko nato to celé pokazil nehoráznym obvinením zo spolupráce strany SaS s fašistami. Nie, tadiaľto cesta už nevedie a informoval som o tom ako premiéra, tak aj pani prezidentku," priblížil Sulík.

Po slovách prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorá očakáva skoré vyriešenie vládnej krízy, podľa neho zostávajú len dve riešenia - odchod toho, kto ju spôsobil, alebo odchod SaS. "Bez akéhokoľvek kalkulu opakujem, že zotrvanie súčasného ministra financií je pre krajinu extrémne škodlivé, najmä pre rozvrat verejných financií, aktívnu spoluprácu s fašistickými poslancami a znásilňovaniu legislatívneho procesu," uzavrel Sulík.

O súčasnej situácii diskutoval v piatok premiér Eduard Heger (OĽANO) s prezidentkou Zuzanou Čaputovou v Prezidentskom paláci. Predseda vlády sa vyjadril, že je dôležité dokončiť volebné obdobie v štvorkoalícii. Nevylučuje ani menšinovú vládu, no nechce s týmto scenárom pracovať.