Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

R. Sulík by dal vláde známku 3-, sociálne balíky považuje za korupciu

Predseda strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík, archívne foto Foto: TASR

Šéf liberálov za správnu vec považuje minimálny dôchodok.

Bratislava 29. decembra (TASR) - Predseda liberálnej SaS by dal vláde za jej prácu známku 3-. "Negatívne hodnotím obrovskú mieru rozkrádania a systematické zhoršovanie podnikateľského prostredia a pozitívne hodnotím zásadný a odmietavý postoj k migrantom. Dal by som im tri mínus," povedal pre TASR Sulík.

Šéf liberálov odmieta sociálne balíčky vlády. "Sociálne balíčky sú čistá volebná korupcia," vyhlásil s tým, že by to bolo treba zakázať. Vlaky zadarmo pre študentov a dôchodcov aj vratky za plyn by zrušil. Naopak, s minimálnym dôchodkom či vyššími príspevkami pre matky v podstate súhlasí. Vláda Roberta Fica ich však rieši podľa neho nesystémovo. SaS má podľa Sulíka komplexnejšie riešenia.

"Napríklad pri matkách, ktoré sú na materskej a rodičovskej s dieťaťom doma tri roky, a predtým slušne zarábali, by sme mali zamedziť tomu, aby spadli na nejakých 200 eur. Čiže toto je vec, ktorú treba riešiť a nie len šesť mesiacov na materskej, ale celé tri roky. My to riešime v našom odvodovom bonuse," povedal.

Za správnu vec považuje minimálny dôchodok. "Opäť to riešime systémovo v odvodovom bonuse. Vláda to rieši ako nejaké opatrenie, ale v zásade minimálny dôchodok by mal existovať," myslí si Sulík.

Predseda SaS kritizuje aj protiteroristický balík, ktorý prijal Smer-SD. "Bola to predvolebná kampaň. Nie je tam nič, čo bolo treba okamžite schváliť. Slovensko nečelí priamej teroristickej hrozbe. Mohlo to počkať, nemuselo to byť 80 dní pred voľbami. To je predvolebné divadlo. Ale čo treba oceniť, to je ten zásadný odmietavý postoj," uzavrel.