Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Sulík: Prejav prezidentky potvrdil, že vláda stratila dôvod existovať

Na snímke poslanec NRSR Richard Sulík (SaS). Foto: TASR- Jaroslav Novák

Prezidentka podľa šéfa liberálov veľmi dobre vystihla nálady v spoločnosti, ako sú šírenie nenávisti, prehlbujúca sa chudoba alebo spôsob vládnutia, ktorý ničí krajinu.

Bratislava 29. novembra (TASR) - Prejav prezidentky Zuzany Čaputovej potvrdil, že táto vláda stratila dôvod na existenciu. Líder SaS Richard Sulík to uviedol v reakcii na utorkovú správu o stave republiky, s ktorou Čaputová vystúpila v parlamente.

"Prezidentka jasne pomenovala, ako a v čom vláda zlyháva. Oslabená dôvera v štát a slová o tom, že ak nedokáže vláda Eduarda Hegera vládnuť, mali by si občania zvoliť parlament nanovo, sú tohto jasným dôkazom," komentoval Sulík.

Prezidentka podľa šéfa liberálov veľmi dobre vystihla nálady v spoločnosti, ako sú šírenie nenávisti, prehlbujúca sa chudoba alebo spôsob vládnutia, ktorý ničí krajinu. Naopak, potešilo ho, že reformy, ktoré Čaputová vyzdvihla, pripravovali najmä ministri za SaS.

Sulík si myslí, že v prípade odvolania vlády sú všetky alternatívy - predčasné voľby, úradnícka vláda či úradnícka vláda v demisii - lepšie ako aktuálny stav. K téme predčasných volieb a prípadnej podpore SaS sa bližšie nevyjadril. Poukázal na dlhé rokovania s lekármi, rozpočet bez výdavkových limitov, ale aj to, že Národná rada SR je podľa neho vedená "ad hoc".