Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Sulík: SaS je proti zatváraniu reštaurácií, fitnescentier či divadiel

Na snímke minister hospodárstva SR a prvý podpredseda vlády pre ekonomiku Richard Sulík (SaS), archívne foto. Foto: TASR – Jaroslav Novák

Ministra tiež prekvapilo, že nikto z odborníkov neprišiel s presnými dátami.

Bratislava 11. októbra (TASR) - Strana SaS je proti tomu, aby sa zatvárali reštaurácie, fitnescentrá či divadlá, bolo by to mimoriadne škodlivé pre ekonomiku. Počas rokovania ústredného krízového štábu to povedal šéf strany a minister hospodárstva Richard Sulík. Návrh na zatvorenie týchto prevádzok podľa neho predstavila pandemická komisia vlády. Sulík dúfa, že k takémuto rozhodnutiu nedôjde. Ministra tiež prekvapilo, že nikto z odborníkov neprišiel s presnými dátami.

SaS je podľa Sulíka za to, aby boli reštaurácie a ďalšie prevádzky otvorené za dodržania prísnych hygienických opatrení, ako sú dvojmetrové odstupy, rúška či dezinfekcia rúk.

"Veľmi ma prekvapilo, že nikto z odborníkov nemá dáta. Nevieme, koľko z nakazených chodí pravidelne do fitnescentra, divadla, reštaurácií," povedal novinárom. Preto tieto zákazy považuje za "strieľanie od pása" a mimoriadne škodlivé pre ekonomiku.