Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Sulík: SaS sa budúci týždeň nezúčastní na hlasovaní o odvolaní Mikulca

Na snímke poslanci NRSR Richard Sulík a Anna Zemanová (obaja SaS) počas hlasovania na 75. schôdzi Národnej rady SR v Bratislave 8. novembra 2022. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Sulík kritizoval hnutie OĽANO za chaos v krajine. Myslí si, že OĽANO už dávno nie je protikorupčné hnutie a stratilo zábrany, pretože sa chce udržať pri moci.

Bratislava 11. novembra (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR za SaS sa budúci týždeň nezúčastnia na hlasovaní o návrhu na odvolanie Romana Mikulca (OĽANO) z funkcie ministra vnútra. Vyhlásil to šéf SaS Richard Sulík. Tvrdí, že na hlasovaní nebude dostatok poslancov a ak neprídu ani zvyšní opoziční poslanci, hlasovanie by sa mohlo presunúť.

Koalícia podľa Sulíka dúfa, že v pléne nebude pri odvolávaní Mikulca dostatok poslancov. "My sa preto nebudeme zúčastňovať hlasovania a pokiaľ si ostatné opozičné strany myslia, že to nemá byť len divadlo, ale mal by byť minister odvolaný kvôli jeho neschopnosti, tak sa nezúčastnia tiež, a tým pádom bude parlament neuznášaniaschopný," priblížil Sulík s tým, že hlasovanie by sa mohlo odložiť na 29. novembra, keď má začať ďalšia riadna schôdza a poslanci SaS do parlamentu prídu. "Uvidíme, koľko hlasov zo strany Borisa Kollára príde na odvolanie Mikulca. Iba hlasy SaS nevedia odvolať Romana Mikulca, pokiaľ sa nepridá Sme rodina," povedal.

Sulík kritizoval hnutie OĽANO za chaos v krajine. Myslí si, že OĽANO už dávno nie je protikorupčné hnutie a stratilo zábrany, pretože sa chce udržať pri moci.

Parlament v piatok rokuje na mimoriadnej schôdzi o situácii v zdravotníctve iniciovanej Smerom-SD. Po prerokovaní má začať schôdza o odvolávaní Mikulca. Na rad by mohla prísť v utorok (15. 11.). Návrh na vyslovenie nedôvery ministrovi vnútra inicioval takisto Smer-SD. Vyčíta mu nezvládanie situácie s nelegálnou migráciou.