Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Sulík: Hegerova vláda priniesla upokojenie vzťahov

Na archívnej snímke R. Sulík. Foto: TASR Jaroslav Novák

Som rád, že máme viac priestoru na pokojné vládnutie a nemusíme riešiť osobné spory, skonštatoval Sulík.

Bratislava 9. júla (TASR) - Strana SaS považuje sto dní vlády Eduarda Hegera (OĽANO) za dobrý odrazový mostík pre ďalšie trojročné vládnutie. Stanovisko strany TASR v tejto súvislosti poskytol jej hovorca Ondrej Šprlák. Líder strany a vicepremiér Richard Sulík hovorí o väčšom čase na pokojné vládnutie, minister školstva Branislav Gröhling (SaS) zas o akcieschopnosti vlády či jej pripravenosti riešiť problémy pokojne a s rozvahou.

"Vláda Eduarda Hegera priniesla upokojenie vzťahov vnútri koalície. Som rád, že máme viac priestoru na pokojné vládnutie a nemusíme riešiť osobné spory," skonštatoval Sulík. Podľa jeho slov to dokazuje napríklad schválenie Národnej vodíkovej stratégie či posun pri dostavbe Mochoviec. Deklaroval, že SaS bude zodpovedným a spoľahlivým partnerom v tejto vláde. Premiér Heger podľa neho svoju funkciu zvláda dobre. "Aj preto plne stojíme za touto vládou," dodal.

Podpredseda SaS a minister školstva Gröhling podčiarkol, že vládu čakajú nové výzvy, pričom pokojná spolupráca sa podľa neho stáva nevyhnutnou požiadavkou na dobré vládnutie. "Konštruktívna kritika či iný pohľad na vec už viac nemôže byť spúšťačom novej krízy. Považujem preto za pozitívne, že premiér Eduard Heger je človekom konsenzu," hovorí. Za kľúčové považuje to, že pre novú vládu je prioritou aj školstvo. "Tento záväzok je nevyhnutný pre úspešnú budúcnosť Slovenska," uzavrel.