Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Sulík: Vražda novinára bola zlomom, ktorý sa nemal stať

Na snímke predseda strany SaS Richard Sulík. Foto: TASR - Jakub Kotian

Tvrdí, že vražda sa stala symbolom arogancie moci, ktorá sa nezastavila pred ničím.

Bratislava 21. februára (TASR) - Vražda novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej bola pre Slovensko zlomom, ktorý sa nikdy nemal stať. Pri príležitosti piateho výročia vraždy to vyhlásil predseda SaS Richard Sulík. Tvrdí, že vražda sa stala symbolom arogancie moci, ktorá sa nezastavila pred ničím.

"Nemalo to zájsť tak ďaleko, že až smrťou dvoch mladých ľudí sa Slovensko dostalo zo zovretia smeráckych vlád. Považujem za svoju povinnosť zabrániť tomu, aby sme ešte niekedy dovolili korupcii spáchať taký ohavný skutok. Vražda novinára sa na Slovensku už nikdy nesmie zopakovať," uviedol Sulík.

Podpredseda strany Branislav Gröhling dodal, že vražda s cieľom zastaviť pravdu bola čiernym dňom slovenskej histórie. "Ani päť rokov po tomto odpornom čine sa Slovensko nedokázalo spamätať, aj keď to postupne viedlo k odkrývaniu prepojení medzi vládou, oligarchami, podnikateľmi, vyšetrovateľmi či súdnou mocou. Pre systém 'našich ľudí' a korupcie vyhasli dva mladé životy. Je zahanbujúce, že ich rodiny sa dodnes nedočkali spravodlivosti, keďže objednávatelia stále neboli potrestaní," uviedol.

SaS tiež upozornila, že útoky na novinárov doteraz neprestali. "Spochybňujú ich prácu, urážajú ich a zastrašujú. Toto je neprijateľné a neakceptovateľné," podotkol predseda Výboru Národnej rady SR pre obranu a bezpečnosť Juraj Krúpa. Apeluje na ochranu novinárov a slobody tlače.