Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Susko: Výbor rieši viacero neskorých podaní majetkových priznaní

Na archívnej snímke Boris Susko (SMER-SD). Foto: TASR - Michal Svítok

Členovia výboru sa zaoberali aj podnetmi voči poslancom Jozefovi Šimkovi (nezaradený) a Jánovi Richterovi (Smer-SD).

Bratislava 27. januára (TASR) - Výbor Národnej rady (NR) SR pre nezlučiteľnosť funkcií rieši viacero prípadov neskorých podaní majetkových priznaní alebo ich nepodaní a naďalej sa zaoberá aj niekoľkými podnetmi. Na stredajšom (26. 1.) rokovaní výbor konania prerušil a vo viacerých si vyžiada ďalšie dovysvetlenie. Pre TASR to uviedol predseda výboru Boris Susko (Smer-SD).

"Mali sme množstvo konaní za oneskorené podanie oznámenia alebo nepodanie vôbec," povedal Susko s tým, že zatiaľ sa nerozhodlo o prípadných pokutách. Medzi prípadmi neskorých podaní majetkových priznaní boli podľa jeho slov aj niektorí funkcionári z rôznych dozorných rád či prezident policajného zboru.

Okrem toho si má výbor vyžiadať aj ďalšie dovysvetlenie v súvislosti s podnetom pre neúplné majetkové priznanie ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS), ktorý má súvisieť s jeho rančom v Austrálii.

Členovia výboru sa zaoberali aj podnetmi voči poslancom Jozefovi Šimkovi (nezaradený) a Jánovi Richterovi (Smer-SD). "Obidve sa prerušili a ešte si vyžiadali spravodajcovia nejaký čas. Takže sa v nich bude pokračovať na ďalšej schôdzi výboru," priblížil Susko s tým, že sa preložilo aj konanie voči exprezidentovi Andrejovi Kiskovi.