Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Svätú omšu na Chopku presunuli pre silný vietor na severnú stranu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Miroslava Mlynárová

Napriek presunu z vrcholu Chopka na Priehybu bola najvyššie slávenou novoročnou bohoslužbou na Slovensku.

Demänovská Dolina 1. januára (TASR) – Novoročnú svätú omšu, ktorá sa mala uskutočniť v sobotu na vrchole Chopku, presunuli pre silný vietor na stanicu Priehyba na severnej strane Chopka. TASR o tom informovala Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov.

Doplnila, že napriek presunu z vrcholu Chopka na Priehybu bola najvyššie slávenou novoročnou bohoslužbou na Slovensku. Vo výške 1342 metrov nad morom ju na pravé poludnie celebroval kaplán Horskej záchrannej služby (HZS) Ján Dubecký.

Podotkol, že na horách očakávali silný vietor. Ale nakoniec bol natoľko silný a viditeľnosť minimálna, že novoročnú svätú omšu operatívne presunuli. "Úmysel svätej omše v tomto prostredí je prosba o Božie požehnanie a ochranu pre záchranárov, zamestnancov a návštevníkov lyžiarskeho strediska Jasná i obyvateľov Demänovskej Doliny," povedal Dubecký.

"Pre všetkých prítomných to bola vzácna príležitosť osláviť na unikátnom mieste duchovným spôsobom príchod roku 2022 a pomodliť sa, aby bol zdravý a šťastný," dodala starostka Demänovskej Doliny Ľubomíra Klepáčová.