Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Svätý Otec František pricestoval do Košíc

Na snímke pápež František v lietadle. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Neskôr sa v Košiciach na Luníku IX stretne s rómskou komunitou a na štadióne Lokomotíva s mladými.

Košice 14. septembra (TASR) - Pápež František pricestoval v utorok ráno v rámci svojej návštevy Slovenska na východ krajiny. Z košického letiska cestuje do Prešova, kde bude koncelebrovať svätú liturgiu. Neskôr sa v Košiciach na Luníku IX stretne s rómskou komunitou a na štadióne Lokomotíva s mladými.

Prešov je tretím najväčším mestom na Slovensku. Božská liturgia svätého Jána Zlatoústeho, ktorej bude predsedať – homília Svätého Otca, bude pred prešovskou mestskou športovou halou od 10.30 do 12.30 h, po nej sa presunie späť do Košíc.

Na sídlisku Luník IX, kde žije zhruba 4300 Rómov, pozdraví túto komunitu. Zdržať sa tam má od 16.00 do 16.30 h. Celý program bude situovaný pred saleziánskym komunitným centrom.

Na štadióne Lokomotíva sa stretne s mladými, oficiálny program stretnutia s pápežom Františkom sa začne o 16.45 h. „Pri stretnutí s mladými si pripomenieme blahoslavenú Anku Kolesárovú, mladú Slovenku, ktorú počas druhej svetovej vojny zabil sovietsky vojak pri obrane čistoty,“ informoval TASR prípravný tím návštevy pápeža Františka na Slovensku s tým, že Anka Kolesárová bola blahorečená na štadióne Lokomotíva dňa 1. septembra 2018.

Svätý Otec večer odcestuje z košického letiska do Bratislavy. V stredu (15. 9.) je v rámci jeho návštevy Slovenska na programe svätá omša na otvorenom priestranstve pri Národnej svätyni v Šaštíne - homília Svätého Otca a rozlúčkový ceremoniál na medzinárodnom letisku v Bratislave. Pápež po štvordňovej návšteve Slovenska odletí do Ríma v stredu popoludní.