Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Svätý Otec zanechal v prezidentskom paláci odkaz o modlitbe za krajinu

Na snímke uprostred pápež František a prezidentka SR Zuzana Čaputová počas privítacieho ceremoniálu v Prezidentskom paláci 13. septembra 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Michal Svítok

Odkaz zapísal pápež do knihy po pondelkovom súkromnom stretnutí s prezidentkou Zuzanou Čaputovou v Zlatej sále Prezidentského paláca.

Bratislava 13. septembra (TASR) - Pápež František zanechal v Čestnej knihe Prezidentského paláca v Bratislave odkaz: "Ako pútnik v Bratislave objímam s láskou slovenský ľud a modlím sa za túto krajinu so starobylými kresťanskými koreňmi a s mladou tvárou, aby bola posolstvom bratstva a pokoja v srdci Európy." Informuje o tom Konferencia biskupov Slovenska (KBS) na svojom webe.

KBS priblížila, že odkaz zapísal pápež do knihy po pondelkovom súkromnom stretnutí s prezidentkou Zuzanou Čaputovou v Zlatej sále Prezidentského paláca, po ktorom pokračoval jeho program stretnutím s predstaviteľmi verejného života Slovenska a diplomatickým zborom v záhrade komplexu Grasalkovičovho paláca.