Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Slovensko

Szijjártó sa zaujímal o Ficov zdravotný stav u Žigu

Maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó. Foto: TASR/MTI

Šéf maďarskej diplomacie poznamenal, že so Žigom sa zhodli v tom, že politicky motivovaný pokus o atentát na Fica je vážnym útokom na slovenskú demokraciu a suverénnu slovenskú politiku.

Budapešť 17. mája (TASR) - Maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó v piatok ráno oslovil podpredsedu Národnej rady SR Petra Žigu, ktorý je poverený vedením parlamentu, s cieľom informovať sa o zdravotnom stave premiéra Roberta Fica po stredajšom atentáte. S odvolaním sa na status maďarského ministra na Facebooku o tom informuje spravodajca TASR v Budapešti.

"Môj priateľ Peter povedal, že s pribúdajúcimi dňami je situácia čoraz nádejnejšia, ale potrvá to ešte mnoho dní, aby bolo možné presnejšie hovoriť o priebehu zotavenia slovenského premiéra," napísal Szijjártó.

Šéf maďarskej diplomacie poznamenal, že so Žigom sa zhodli v tom, že politicky motivovaný pokus o atentát na Fica je vážnym útokom na slovenskú demokraciu a suverénnu slovenskú politiku založenú na vôli ľudu.

"Je obrovská škoda, že Robert Fico chýba práve teraz, keď je veľmi potrebná práca každého politika presadzujúceho mier," dodal Szijjártó, ktorý zároveň ubezpečil Slovákov, že Maďari sa modlia za Roberta Fica a dúfajú v jeho skoré uzdravenie.





(spravodajca TASR Ladislav Vallach)