Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

T. Drucker vyzval ministra zdravotníctva na odchod z funkcie

Na archívnej snímke Tomáš Drucker. Foto: TASR Pavol Zachar

Lengvarského počas tohto týždňa skritizoval aj líder OĽANO Igor Matovič, podľa ktorého je vzhľadom na obrovské zlyhania zrelý na výmenu.

Bratislava 6. mája (TASR) - Exminister zdravotníctva a predseda mimoparlamentnej strany Dobrá voľba a Umiernení Tomáš Drucker vyzval v piatok súčasného šéfa rezortu Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO) na odchod z funkcie. Výmenu ministra odporučil aj premiérovi Eduardovi Hegerovi (OĽANO).

"Lengvarský nemá výsledky a nemá čo robiť v pozícii ministra zdravotníctva. Odporúčam, aby ste ho vymenili čo najrýchlejšie a dali tam krízového manažéra, aby ste zabránili konfliktom, ktoré ochromili rezort zdravotníctva posledný rok," uviedol Drucker. Lengvarského odchod by podľa neho bol pre rezort a zdravotníkov pozitívny.

Drucker kritizuje Lengvarského v súvislosti s výstavbou nemocníc zo zdrojov z plánu obnovy. "Hrozí, že 70 percent všetkých zdrojov, ktoré sú určené pre zdravotníctvo a výstavbu nových nemocníc, sa nestihne vyčerpať," zdôraznil.

Lengvarského počas tohto týždňa skritizoval aj líder OĽANO Igor Matovič, podľa ktorého je vzhľadom na obrovské zlyhania zrelý na výmenu. Na odchod z funkcie ministra ho vyzval aj predseda mimoparlamentného Hlasu-SD Peter Pellegrini. Lengvarský reagoval, že odchod z funkcie neplánuje. Premiér na výmenu ministra nevidí dôvod, pokiaľ bude on a jeho rezort prinášať výsledky.