Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Gašpar: R. Krajmer bude vo funkcii riaditeľa preventívneho oddelenia

Na snímke prezident Policajného zboru SR Tibor Gašpar počas tlačovej konferencie v Bratislave 17. apríla 2018. Foto: TASR - Jakub Kotian

Doplnil, že Krajmer nebude na žiadnom oddelení, ktoré súvisí s odhaľovaním a dokumentovaním trestnej činnosti.

Bratislava 17. apríla (TASR) – Riaditeľ Národnej protikorupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Róbert Krajmer bude v polícii zastávať funkciu riaditeľa preventívneho oddelenia. Na utorkovej tlačovej konferencii to uviedol prezident Policajného zboru Tibor Gašpar.



"Teraz je ešte stále vo funkcii riaditeľa, aj keď neriadi úrad. Je to istý proces, ktorý musíme personálne zvládnuť. Neriadi protikorupčnú jednotku, neprideľuje spisy, nerobí iné rozhodnutia, ktoré by mal robiť a z hľadiska nášho personálneho postupu, ktorý musíme dodržať, bude zastávať funkciu, možno to už bude v priebehu tohto týždňa, riaditeľa preventívneho oddelenia," povedal Gašpar. Doplnil, že Krajmer nebude na žiadnom oddelení, ktoré súvisí s odhaľovaním a dokumentovaním trestnej činnosti.



Krajmer požiadal o uvoľnenie z funkcie v marci tohto roka, podľa jeho slov tak urobil po dôkladnom zvážení vzhľadom na neprimeraný nátlak na jeho rodinu a prácu protikorupčnej jednotky, ktorý vnímal ako nedôvodný a politizujúci. Krajmer bol prítomný aj na mieste vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.