Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

TA3 má nového generálneho riaditeľa, je ním Martin Ilavský

Foto: ta.com

Doterajší generálny riaditeľ Michal Gučík sa pre odchod podľa vlastných slov rozhodol na základe vlastného rozhodnutia.

Bratislava 27. marca (TASR) - Spravodajská televízia TA3 má od dnešného dňa nového generálneho riaditeľa. Doterajšieho šéfa Michala Gučíka po zhruba 15 mesiacoch vo funkcii vystriedal riaditeľ Slovenskej Grafie Martin Ilavský. Na výmenu upozornil blog O médiách, informáciu TASR potvrdil aj samotný Gučík.

Gučík sa pre odchod podľa vlastných slov rozhodol na základe vlastného rozhodnutia. "Svoje ambície a ciele som naplnil a idem ďalej," komentoval rozhodnutie Gučík. Na margo svojej budúcnosti poznamenal, že už má viacero ponúk na prácu aj zo zahraničia. Nevylúčil pritom, že by mohol zotrvať v médiách. Informácie o tom, že by mohol nastúpiť do verejnoprávneho Rozhlasu a televízie Slovenska, pritom nechcel komentovať. "Nešpekulujme o tom," povedal Gučík.

Jeho nástupca Ilavský vníma svoju novú funkciu za prejav dôvery zo strany vlastníckej skupiny Grafobal Group a zároveň za veľkú zodpovednosť. Súčasné nastavenie televízie ocenil z hľadiska vizuálu, programovej štruktúry i rastúcej sledovanosti, a preto v tejto oblasti momentálne nezvažuje zmeny. Podľa informácií televízie by sa mal Ilavský osobne sústreďovať hlavne na obchodnú stránku TA3.

Foto: TASR/TA3
Gučík nastúpil na post šéfa spravodajskej televízie 1. januára 2011 a nahradil tak Mateja Ribanského. Počas jeho pôsobenia televízia výrazne prerobila svoju grafiku i štúdia. Do pozornosti médií sa dostala aj počas oslavy desiateho výročia svojej existencie, keď na Slovensko pozvala známeho amerického moderátora Larryho Kinga. Posledným významným úspechom TA3 pod vedením Gučíka bola vysoká sledovanosť, ktorú televízia dosiahla počas parlamentných volieb. V deň ohlásenia ich výsledkov 11. marca si malo televíziu naladiť viac ako dva milióny ľudí.

Súčasne televízia v tomto období zažila personálne výmeny. Jej rady opustilo niekoľko redaktorov, riaditeľ spravodajstva a publicistiky Richard Dírer a jeho zástupkyňa Nora Gubková. Gučíkovo meno sa tiež spomínalo v súvislosti s kauzou odpočúvania novinárov Vojenským obranným spravodajstvom.