Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

TA3 odvysiela inauguráciu prezidentky Z. Čaputovej v priamom prenose

Zuzana Čaputová, archívna snímka. Foto: TASR Michal Svítok

Okrem priamych prenosov z oficiálneho programu TA3 prinesie aj živé vstupy s redaktormi priamo z centra Bratislavy.

Bratislava 11. júna (TASR) - Spravodajská televízia TA3 pripravila v súvislosti s inauguráciou prezidentky Zuzany Čaputovej na sobotu (15.6.) špeciálne vysielanie. Začne sa od 10.45 h. TASR o tom informovala asistentka riaditeľa televízie Darina Baranová.

Moderátor Alfonz Šuran v štúdiu privíta odborníčku na protokol Máriu Holubovú a odborníka na ústavné právo Mariána Gibu. Okrem priamych prenosov z oficiálneho programu TA3 prinesie aj živé vstupy s redaktormi priamo z centra Bratislavy.

Rozprávať sa budú s politologičkou Anetou Világi, emeritným arcibiskupom Robertom Bezákom, Tiborom Hajdu z Konferencie biskupov Slovenska, bratom novozvolenej prezidentky i s jej najbližšími spolupracovníkmi.

TA3 počas niekoľkohodinového vysielania sprostredkuje divákom slávnostnú schôdzu Národnej rady SR z budovy Slovenskej filharmónie, na ktorej Čaputová zloží prezidentský sľub. Nasledovať bude slávnostná prehliadka Ozbrojených síl SR, peší presun cez bratislavské Staré Mesto do Katedrály sv. Martina, kde sa bude konať ekumenická bohoslužba a ceremoniál v Prezidentskom paláci, kde Zuzana Čaputová symbolicky prevezme úrad od odchádzajúceho prezidenta SR Andreja Kisku. Na záver televízia odvysiela kladenie vencov pri pamätníku Brána slobody na Devíne.